رساتلکام

ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات

sorat

سرعت

degat

دقت

amniyat

امنیت

head3
head2
head1
head4
head5
head6

IVR در ویپ چیست و چه کاربردی دارد؟

 

 

IVR در ویپ چیست و چه کاربردی دارد؟

 

 

IVR چیست ؟

 

IVR مخفف عبارت Interactive Voice Response به معنای یک پاسخ صوتی تعاملی است. وظیفه این قابلیت که یک بخش اصلی و جدا نشدنی یک سیستم تلفنی می‌باشد این است که تماس های وارد شده به مرکز تلفن را به مقصد های متفاوتی که شخص تماس گیرنده نیاز دارد هدایت کند.

 

نکته اینکه این سرویس ، صرفا برای انتقال تماس های ورودی به اپراتور انسانی پاسخ دهنده نیست بلکه از این سرویس می‌توان استفاده های گوناگونی کرد. برای مثال :

 

  • انتقال تماس گیرنده برای شنیدن یک فایل صوتی

 

  • گرفتن موجودی حساب

 

  • انتقال تماس گیرنده به کنفرانس

 

  • انتقال تماس گیرنده به صندوق صوتی

 

  • انتقال تماس گیرنده به نظر سنجی

 

  • و …

 

IVR چگونه کار می کند؟

 

 

IVR چگونه کار می کند؟

 

 

معمولا سیستم تلفنی با استفاده از پخش صدای از پیش ضبط شده به کاربری پیامی خاص را منتقل می کند و او را برای یافتن داخلی مورد نظر راهنمایی می کند. در برخی از سیستم ها ممکن است این صدا از پیش ضبط شده نباشد و به صورت داینامیک تولید شده باشد.

 

در سیستم IVR معمولا یک منوی از پیش تعیین شده به کاربر توضیح داده می شود و از او درخواست می شود تا با وارد کردن هر عدد به بخش یا داخلی مورد نظر متصل شود. البته به تازگی با افزایش قابلیت های هوش مصنوعی در تشخیص صوت و قابلیت تبدیل آن به متن ، برخی از سیستم های تلفنی از فرمان های صوتی نیز پشتیبانی می کنند.

 

در حال حاضر IVR یکی از مواردی است که در اکثر سیستم های تلفنی مشاهده می شود و طرفداران بسیاری بین مدیران شرکت ها دارد. به کمک IVR مناسب می توان کاربر را دقیقا به سمت کارمندی که نیاز دارد هدایت کرد و از اتلاف وقت جلوگیری کرد.

 

سیستم های IVR معمولا قادر هستند تا چیزی بیشتر از مسیردهی به تماس ها را انجام دهند. یک سیستم IVR قدرتمند قادر خواهد بود تا در صورت نیاز کاربر را به صندوق صوتی هدایت یا پیام و ایمیل ارسال کند.

 

مزایای استفاده از IVR

 

 

مزایای استفاده از IVR

 

 

 

استفاده از IVR مزایای بسیاری دارد که در ادامه به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.

 

 ♦  کاهش هزینه های سازمانی با IVR

 

برای شرکت هایی که تماس های زیادی در روز دارند ، استفاده از IVR هزینه های سازمان را تا حدود بسیار زیادی کاهش می دهد. اگر IVR درست تنظیم شده باشد و کاملا اطلاعات را واضح به طرف مقابل ارسال کند ، می تواند جای یک یا چند کارمند پاسخگو به تماس ها را گرفته و مانند یک منشی خوب تماس ها را مدیریت کند.

 

 ♦  صرفه جویی در زمان با IVR

 

اگر در یک سیستم تلفنی IVR وجود نداشته باشد ، نیاز به یک کارمند راهنما الزامی خواهد بود. ابتدا تماس ها باید به اپراتور متصل شوند و سپس او با صحبت های معمول مشتری را به سمت یکی از کارمندان هدایت کند. در شرکت هایی که تماس های زیادی در طول روز دارند ، سیستم IVR قادر است تا مشتریان را به خوبی به کارمند مورد نظرشان هدایت کند و از اتلاف وقت کارمندان و مشتری جلوگیری کند.

 

 ♦  افزایش رضایت کاربر با IVR

 

مشتریانی که با سیستم های IVR ابتدا ارتباط برقرار می کنند و سپس مسیر خود را پیدا می کنند ، رضایت بیشتری نسبت به کاربرانی دارند که با اپراتور راهنما صحبت می کنند. اگر IVR درست تنظیم شده باشد ، رضایت مشتریان شما را در پی خواهد داشت.

 

 ♦  ارائه پشتیبانی ۲۴ ساعته با IVR

 

منابع شرکت ها برای پرداخت به کارمندان محدود است. نمی توان به صورت ۲۴ ساعته و شیفتی کارمندان را برای پاسخگویی به تماس ها استخدام کرد. یک سیستم IVR مناسب که به خوبی پاسخگو باشد می تواند مانند یک کارمند ۲۴ ساعته مشتریان را تحت پشتیبانی خود قرار دهد.

 

 ♦  با IVR حرفه ای به نظر می رسید

 

امروزه در تمامی شرکت های پیشرفته و حرفه ای در سیستم تلفنی از IVR استفاده می شود. اگر شما یک سیستم IVR مناسب در سیستم تلفنی خود تعبیه کنید ، بسیار حرفه ای به نظر خواهید رسید.

 

معایب استفاده از IVR

 

 

معایب استفاده از IVR

 

 

IVR نیز مانند هر سیستم دیگری ، در کنار مزایایی که دارد ، معایبی را نیز به شما تحمیل خواهد کرد. به عنوان مثال مشتریان از شنیدن یک منوی IVR طولانی به شدت ناخرسند می شوند و احتمال دارد قبل از اتصال به ایجنت تماس خود را قطع کنند.

 

همین طور اگر IVR بد تنظیم شده باشد می تواند یک هرج و مرج عجیب در شرکت شما ایجاد کند. جایی که تماس ها به جایی که به اشخاص مورد نظر برسند ، سر از بخش هایی در می آورند که مناسب آن ها نیست.

 

یکی دیگر از معایب IVR این است که یک سیستم از پیش تعیین شده است و برای پاسخگویی به سوالاتی که برایش تعریف نشده است بسیار ناکارآمد خواهد بود.

 

همچنین می توان گفت که IVR یک عامل از بین برنده شغل است ! گاهی بهتر است یک شغل ایجاد کرد و قید یک سیستم اتوماتیک را زد ! اما اگر فقط به دآرمد بیشتر اهمیت می دهید این موضوع می تواند یک مزیت باشد.

 

موارد استفاده از IVR

 

 

موارد استفاده از IVR

 

 

موارد زیر از مواردی است که IVR می تواند در آن ها بسیار کارآمد باشد.

 

جمع آوری اطلاعات : سیستم های IVR به طور معمول برای جمع آوری اطلاعات و دیتا از تماس گیرنده مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال اطلاعاتی مانند زبان تماس گیرنده ، ترجیحات او و درخواست های او را می توان در یک سیستم IVR مناسب به دست آورد.

 

مسیر دهی به تماس ها : وظیفه اصلی IVR در سیستم های تلفنی معمولا مسیردهی مناسب به تماس می باشد. معمولا تماس گیرندگان از طریق IVR به ایجنت مناسب خود متصل می شوند.

 

ساپورت اتوماتیک : سیستم های IVR نه تنها تماس ها را به ایجنت مناسب متصل می کنند ، بلکه خود نیز قادر هستند تا برخی از موارد مورد نیاز تماس گیرنده را حل کنند. در برخی از مواقع نیاز نیست که حتما تماس گیرنده با ایجنت انسانی صحبت کند تا مشکلاتش حل شوند. در چنین سناریو هایی IVR می تواند بسیار سودمند باشد. به عنوان مثال می توان از طریق ضبط تماس صوتی یک تیکت برای کاربر ایجاد کرد یا برای او یک پیام از پیش تعیین شده برای حل مشکلش پخش کرد.

 

اولویت بندی تماس ها : برخی از استراتژی های پاسخگویی در شرکت ها مربوط به اولویت بندی تماس ها می شوند. در هنگامی که نیاز دارید تا بین تماس گیرندگان اولویت بندی مناسب برقرار کنید ، استفاده از سیستم های IVR می تواند مناسب باشد.

 

 

 

شرکت مهندسی رساتلکام ، ارائه دهنده ی خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات ، اعم از راه اندازی و اجرای تمامی سرویس های شبکه های کامپیوتری در آذربایجان شرقی و تبریز می باشد.

 

جهت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و نیاز به سیستم های ارتباطی و فناوری و تکنولوژی های وابسته از سال 92 مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات عصر شبکه برای رفع نیاز مشتریان و کاربران در زمینه IT در حال فعالیت بوده و اقدام به ارائه سرویس هایی از قبیل طراحی و راه اندازی شبکه ، لینک های وایرلس ، سیستم های امنیتی و نظارتی می نمود. طی سال های سپری شده و نیاز به تخصص بیشتر و همچنین ارائه خدمات تخصصی تر در زمینه فناوری اطلاعات این مجموعه در سال 98 با یاری خداوند متعال گسترش یافته و خدمات دیتاسنتر و بخش طراحی و توسعه نرم افزار را به فعالیت های خود افزوده و با ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت و اسناد کشور ، شرکت مهندسی انتقال داده فراموج رسا (رسا تلکام) متولد شد. هم اکنون اعضای تیم فنی رسا تلکام متشکل از مهندسان و متخصصین رشته های نرم افزار ، شبکه و امنیت بوده که دارای فعالیت های پژوهشی و کاربردی می باشند و همواره می کوشند با بروز کردن دانش فنی مجموعه، نیاز های کاربران و مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن مرتفع نمایند.

تبریز - پاستور جدید مابین تقاطع شریعتی و

طالقانی روبروی بانک رسالت پلاک30 طبقه4

35561134 -041