رساتلکام

ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات

sorat

سرعت

degat

دقت

amniyat

امنیت

head3
head2
head1
head4
head5
head6

آدرس IP چیست؟

 

 

آدرس IP چیست؟

 

 

 

آدرس IP یا آدرس پروتکل اینترنت ، مجموعه ای از اعداد است که هر دستگاهی را در شبکه شناسایی می کند. رایانه ها از آدرس های IP برای برقراری ارتباط با یکدیگر هم از طریق اینترنت و هم در شبکه های دیگر استفاده می کنند. برای آشنایی با نحوه عملکرد آدرس های IP و دلیل محافظت از خود با نرم افزار اختصاصی حفظ حریم خصوصی ، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

 

آدرس IP مخفف “Internet Protocol address ” است. پروتکل اینترنت مجموعه ای از قوانین برای برقراری ارتباط از طریق اینترنت مانند ارسال ایمیل ، پخش ویدئو یا اتصال به وب سایت است. آدرس IP یک شبکه یا دستگاه در اینترنت را مشخص می کند.

 

پروتکل های اینترنتی فرآیند اختصاص آدرس IP اختصاصی به هر دستگاه منحصر به فرد را مدیریت می کنند. ( پروتکل های اینترنتی کار های دیگری نیز انجام می دهند ، مانند مسیریابی ترافیک اینترنت. ) به این ترتیب ، به راحتی می توان دریافت که کدام دستگاه ها در اینترنت چه اطلاعاتی را ارسال ، درخواست و دریافت می کنند.

 

آدرس های IP مانند شماره تلفن هستند و برای یک هدف استفاده می شوند. وقتی با شخصی تماس می گیرید شماره تلفن شما هویت شما را مشخص می کند و به فردی که به تلفن پاسخ می دهد اطمینان می دهد که شما همان هستید که می گویید. آدرس های IP هنگام آنلاین بودن دقیقاً همان کار را انجام می دهند. به همین دلیل است که هر دستگاهی که به اینترنت متصل است دارای آدرس IP اسمی باشد.

 

 

آدرس IP چیست؟

 

 

 

آدرس های IP تصادفی نیستند ، آن‌ ها به صورت ریاضی توسط اداره اعداد اختصاص داده شده اینترنت (IANA) ، یک بخش از شرکت اینترنتی برای نام‌ ها و اعداد (ICANN) تولید و تخصیص داده می‌ شوند. ICANN یک سازمان غیر انتفاعی است که برای کمک به حفظ امنیت اینترنت در سال 1998 در ایالات متحده تاسیس شد.

 

برای شناسایی هر کامپیوتر ، روتر و وب سایت در اینترنت به میلیارد ها آدرس IP نیاز داریم. با توجه به کوتاه بودن کاراکتر های IPv4 ( آدرس ای پی های منحصر به فرد ) ، زمان استفاده از این نوع آدرس‌ ها در مرور زمان منقضی می‌ شود ، لازم به ذکر است پروتکل جدید IPv6 برای رفع این نیاز نیز طراحی شده است.

 

روتر خانگی شما یک آدرس IP خارجی و یک آدرس IP داخلی دارد. آدرس IP داخلی مشابه با 192.168.1.1 است ، روتر شما IP های خصوصی را به تمام دستگاه های متصل در شبکه خانگی شما اختصاص می دهد. نسخه‌ های فعلی آدرس‌ های IP در حال حاضر IPv4 و IPv6 هستند.

 

IPv4 چیست؟

 

 

 

IPv4 چیست؟

 

 

 

IPv4 یا پروتکل اینترنت نسخه 4 نامیده می شود که برای شناسایی افراد در شبکه های اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد و رایج ترین راه برای اتصال دستگاه ها به مشاغل و اینترنت ، همچنین سیستم ها به یکدیگر می باشد تا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این پروتکل نیز به افراد کمک می کند یکدیگر را در اینترنت پیدا کنند.

 

افرادی که از پروتکل اینترنت نسخه 4 (IPv4) استفاده می کنند از آدرس دهی 32 بیتی بهره مند می شوند ، به این معنی که می توانند بیش از چهار میلیارد آدرس دهی اینترنتی انجام دهند.

 

IP نسخه 4 در حال حاضر توسط اکثر دستگاه های شبکه استفاده می شود. با این حال ، با دسترسی بیشتر رایانه ها به اینترنت ، آدرس های IPv4 به سرعت در حال اتمام هستند. درست مانند یک شهر ، آدرس باید برای محله های جدید ایجاد شود اما اگر محله شما بیش از حد بزرگ شود ، باید مجموعه جدیدی از آدرس ها را ایجاد کنید.

 

IPv6 چیست؟

 

 

IPv6 چیست؟

 

 

 

پروتکل 6 به دلیل نیاز به آدرس های بیشتر و به دلیل کار نکردن پروتکل 5 به اینترنت اضافه شده است. پروتکل اینترنت نسخه 6 جایگزین IPv4 قدیمی است و جدید ترین پروتکل برای یک آدرس IP اختصاصی است.

 

IPv6 برای کار با IPv4 ساخته شده است ، اما تا زمانی که IPv6 به طور کامل جایگزین این پروتکل نشود ، امکان استفاده همزمان از هر دو وجود خواهد داشت. IPv6 همچنین برای افزایش حجم اطلاعات ارسال شده از طریق اینترنت یا ترافیک طراحی شده است تا آدرس های بیشتری نسبت به IPv4 برای ارتباط بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. یک آدرس IPv6 از 8 گروه چهار رقمی دستگاه اعداد پایه ۱۶ یا دستگاه (0-9 و a-f) تشکیل شده است.

 

 

 

شرکت مهندسی رساتلکام ، ارائه دهنده ی خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات ، اعم از راه اندازی و اجرای تمامی سرویس های شبکه های کامپیوتری در تبریز و آذربایجان شرقی می باشد.

جهت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و نیاز به سیستم های ارتباطی و فناوری و تکنولوژی های وابسته از سال 92 مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات عصر شبکه برای رفع نیاز مشتریان و کاربران در زمینه IT در حال فعالیت بوده و اقدام به ارائه سرویس هایی از قبیل طراحی و راه اندازی شبکه ، لینک های وایرلس ، سیستم های امنیتی و نظارتی می نمود. طی سال های سپری شده و نیاز به تخصص بیشتر و همچنین ارائه خدمات تخصصی تر در زمینه فناوری اطلاعات این مجموعه در سال 98 با یاری خداوند متعال گسترش یافته و خدمات دیتاسنتر و بخش طراحی و توسعه نرم افزار را به فعالیت های خود افزوده و با ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت و اسناد کشور ، شرکت مهندسی انتقال داده فراموج رسا (رسا تلکام) متولد شد. هم اکنون اعضای تیم فنی رسا تلکام متشکل از مهندسان و متخصصین رشته های نرم افزار ، شبکه و امنیت بوده که دارای فعالیت های پژوهشی و کاربردی می باشند و همواره می کوشند با بروز کردن دانش فنی مجموعه، نیاز های کاربران و مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن مرتفع نمایند.

تبریز - پاستور جدید مابین تقاطع شریعتی و

طالقانی روبروی بانک رسالت پلاک30 طبقه4

35561134 -041