رساتلکام

ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات

sorat

سرعت

degat

دقت

amniyat

امنیت

head3
head2
head1
head4
head5
head6

آموزش نصب ماشین مجازی ESXI

 

 

آموزش نصب ماشین مجازی ESXI

 

 

در دنیای سرور و هاست ، منظور از مجازی‌ سازی ، ایجاد یک محیط نرم‌ افزاری است که به بخشی از سخت‌ افزار دسترسی دارد و کاربر می‌ تواند در این محیط مجازی ، سیستم عامل متفاوتی نصب کند. به عنوان مثال می‌ توانید یکی از توزیعات لینوکس به همراه نرم‌ افزار های مرتبط با میزبانی وب را نصب کنید و برای میزبانی یک یا چند سایت ، از آن استفاده کنید.

 

با کمک مجازی‌ سازی ، امکان راه‌ اندازی چند سیستم عامل روی یک کامپیوتر به صورت هم‌ زمان امکان‌ پذیر می‌ شود. یکی از نرم‌ افزار های مشهور و قدرتمند در عرصه‌ ی مجازی‌ سازی ، ESXI است. نرم‌ افزار ESXI که قبلاً با نام ESX شناخته می شد ، محصولی از VMware است و با دسترسی مستقیم به سخت‌ افزار ، عملکرد بهینه‌ ای دارد.

 

ESXI چیست؟

 

 

ESXI چیست؟

 

 

روش‌ های زیادی برای مجازی سازی وجود دارند که برخی رایگان و برخی غیر رایگان هستند ، اما در این مطلب به طور خاص به بررسی فناوری ESXI از VMware می‌ پردازیم. ESXI یک Hypervisor نوع اول است ، یعنی دسترسی مستقیم به سخت‌ افزاری که روش اجرا شده به دست می‌ آورد ، و ماشین‌ های مجازی مستقیماً روی Hypervisor اجرا می‌ شوند.

 

Hypervisor نوع دوم از نوعی است که سیستم عامل بین آن و سخت‌ افزار قرار می‌ گیرد. برای نمونه ورک‌استیشن VMware روی ویندوز کار می‌ کند. البته اجرای ماشین مجازی روی ویندوز هیچ اشکالی ندارد ، اما برای این که عملکرد کامل ماشین را به دست آوریم و هیچ تداخلی را تجربه نکنیم ، بهتر است Hypervisor نوع اول را به خدمت بگیریم تا سیستم عامل میانجی را از وسط راه برداریم.

 

آموزش نصب ESXI

 

در ادامه مراحل گام به گام نصب ESXI را می بینید.

 

بعد از اینکه سیستم را از طریق CD نصب ESXI یا از طریق فلش دیسک نصب ESXI بوت کردید. فایل های نصب شروع به بارگذاری می کنند. از آنجا که فایل های نصب در فرمت ISO و به صورت فشرده هستند ، در این مرحله برنامه ی نصب آن ها را از حالت فشرده خارج می کند تا مراحل نصب آغاز شود. بسته به اینکه نصب را از روی CD یا فلش انجام می دهید ، این مرحله ممکن است زمان کمتر یا بیشتری طول بکشد.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

بعد از بارگذاری فایل ها به صفحه ی زرد و سیاهی می رسید که در تصویر زیر آن را مشاهده می کنید. در این مرحله برنامه ی نصب ESXI تمامی ماژول ها و درایور هایش را در حافظه ی رم بارگذاری می کند تا از روی آن ها نصب را صورت دهد.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

از دید ESXI مراحل نصب تازه در اینجا آغاز می شود. برای همین در صفحه ی زیر به شما بابت ورود به برنامه ی نصب ESXI خوش آمد می گوید. نسخه ای که هم اکنون ما مشغول نصب آن هستیم دقیقاً نسخه ی 7.0.1 می باشد. در اینجا ESXI به شما اطلاع می دهد که هر چند ESXI بر روی اکثر سیستم ها به راحتی نصب می شود اما فقط سخت افزار هایی که در لیست سازگاری های این سایت آمده اند ، پشتیبانی می شوند. برای ادامه ی فرآیند نصب Enter کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

در صفحه ی بعد شرایط استفاده از ESXI را می بینید. از آنجا که مطمئن هستم تعداد بسیار اندکی این شرایط را می خوانند و بعد آن را می پذیرند ، لذا توصیه می کنم با فشردن کلید F11 شرایط را بپذیرید و به صفحه ی بعد نصب ESXI بروید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

در مرحله ی بعد برنامه ی نصب ESXI به اسکن کردن سخت افزار های موجود در سیستم شما می پردازد. این فرآیند ممکن است چند دقیقه طول بکشد.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

در مرحله ی بعد هارد دیسک های شما نشان داده می شوند و شما باید هارد دیسکی را که قصد نصب ESXI بر روی آن را دارید ، انتخاب کنید. در اینجا توجه داشته باشید که از آنجا که من مشغول نصب ESXI بر روی یک ماشین مجازی و نه یک ماشین واقعی هستم ، ماجرا در مورد من کمی متفاوت است و در کنار اسامی هارد دیسک هایم اسم VMware Virtual Disk ذکر شده است.

در مورد شما مسئله نباید این گونه باشد ، چون به احتمال زیاد می خواهیم ESXI را بر روی یک ماشین واقعی و نه مجازی نصب کنید. در اینجا ما یک هارد دیسک 4 گیگابایتی و یک هارد دیسک 100 گیگابایتی داریم. اگر در مورد مسئله شما هارد دیسک های بیشتری ، حتی با سایز ها و برند های یکسان وجود داشته باشند می توانید ابتدا هارد دیسک مربوطه را انتخاب کنید و سپس با فشردن کلید F1 جزییات بیشتری را در مورد آن مشاهده کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

تصویر زیر نتیجه ی فشردن کلید F1 را به شما نشان می دهد. همان طور که می بینید اطلاعات بیشتری در ارتباط با هارد دیسک مربوطه به نمایش در آمده است. در این صفحه نام کامل هارد دیسک ، نوع اتصال آن به مادربرد ، اینکه آیا از نوع SSD می باشد یا نه و … را می توانید متوجه شوید. بعد از مشاهده ی جزییات و اطمینان حاصل کردن از اینکه هارد دیسک درستی را جهت نصب ESXI انتخاب کرده اید ، با فشردن اینتر  به صفحه ی قبل باز گردید و سپس با فشردن مجدد اینتر ، هارد دیسک انتخابی را به اطلاع برنامه ی نصب ESXI برسانید.

 

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

در صفحه ی بعد نوبت به انتخاب زبان می رسد. از آنجا که ESXI زبان فارسی را پشتیبانی نمی کند ، به دنبال آن نگردید. همان گزینه ی پیش فرض یعنی زبان انگلیسی آمریکایی را با فشردن کلید اینتر تأیید کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

مرحله ی بعد نوبت به تعیین رمز کاربر Root می رسد. اگر با لینوکس کار کرده باشید ، کاربر Root برایتان مأنوس و قابل فهم خواهد بود. اگر هم ویندوزی هستید باید بدانید که Root معادل Administrator در ویندوز می باشد. پسورد را دوبار وارد کنید و سپس اینتر را با ملایمت بفشارید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

در این مرحله از شما تأیید نهایی جهت عملیات نصب ESXI بر روی هارد دیسک انتخابی اخذ می شود. توجه داشته باشید که اگر اطلاعاتی روی این هارد دیسک دارید باید با آن ها خداحافظی کنید. چون همه ی آن ها پاک خواهند شد. با فشردن کلید F11 عملیات نصب ادامه می یابد. اینکه گاهی برای تأیید عملیات از اینتر استفاده شده و گاهی سایر دکمه ها مانند F11 به احتمال زیاد به این خاطر است که شما بدون خواندن هشدار ها و با اینتر ناخواسته به ادامه ی مراحل نپردازید و شما مجبور به قدری تأمل و تفکر گردید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

در اینجا وارد مراحل نصب شدید. منتظر باشید که عملیات تکمیل گردد.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

مشاهده ی پیام زیر بدین معناست که مراحل نصب کامل شدند. در این پنجره چند هشدار مهم به شما نشان داده می شوند که لازم است از آن ها مطلع باشید. اولین نکته اینکه به شما می گوید نرم افزار ESXI 7.0.1 در وضعیت Evaluation یعنی ارزیابی می باشد و برای 60 روز می توانید از آن استفاده کنید. بعد از اتمام دوره ی ارزیابی برای استفاده از ESXI باید یک لایسنس از VMware دریافت کنید.

همچنین پیام مهم دیگرش اینست که برای مدیریت سرور ، از طریق مرورگر وب وارد نام هاست یا آدرس IP سرور گردید. همچنین می توانید از واسط کاربری مستقیم آن نیز استفاده کنید. نکته ی مهم دیگر اینست که در این مرحله حتماً دیسک نصب را از سیستم جدا کنید ، چرا که به دلیل بوتیبل بودن آن بعد از ریستارت سیستم مجدداً وارد مراحل نصب خواهد شد. هم اکنون سرور را با فشردن کلید اینتر ریبوت ( ریستارت ) کنید.

 

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

بعد از ریستارت کردن سیستم دوباره بالا می آید. دقت کنید که در بالای صفحه باید عبارت Loading VMware EXSI را ببنید ، اگر عبارتی که می بینید Loading ESXI installer باشد بدین معناست که فراموش کرده اید دیسک نصب ESXI را از سیستم جدا کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

شما هم اکنون وارد محیط کنسول ESXI شده اید. در این صفحه اطلاعاتی همچون نسخه ی ESXI نصب شده ، مشخصات پردازنده و همینطور میزان حافظه ی رم را مشاهده می کنید. همچنین در ناحیه ی زرد رنگ صفحه آدرس هایی را برای ورود به هاست مربوط به ESXI به شما نشان می دهد. این آدرس ها را باید بر روی کامپیوتر دیگری که با این سیستم در یک شبکه می باشد از طریق مرورگر وارد نمایید. این آدرس ها شامل /https://esxi و دو آدرس دیگر که یکی آی پی دریافت شده از DHCP و دیگری آی پی استاتیک می باشد.

بهتر آنست که آدرس DHCP را به یک آدرس آی پی استاتیک تغییر دهید. به طور کلی در سیستم های زیر ساختی مشابه این سیستم ، بهتر آنست که از آی پی استاتیک استفاده گردد و هرگز از DHCP برای آی پی دهی به سیستم هایی که جنبه ی حیاتی دارند ، استفاده نکنید. متکی شدن بر DHCP در این گونه سیستم ها یک ریسک است چرا که اگر سرور DHCP شما به هر دلیل آفلاین شود شما دیگر قادر به مدیریت هاست نخواهید بود علاوه بر آن ، آدرس های آی پی تولید شده در DHCP گاه به گاه تغییر می کنند و شما مدام باید به دنبال آدرس جدید تر بگردید که اصلاً چیز خوشایندی نیست.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

هم اکنون با فشردن کلید F2 وارد تنظیمات ESXI می شویم تا یکسری پیکربندی های اولیه را صورت دهیم. نام کاربری و کلمه عبور از شما درخواست می شود. کاربر Root و کلمه عبور آن را وارد کنید و سپس اینتر کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

تصویر زیر محیط شخصی سازی ESXI را به شما نشان می دهد. گزینه اول یعنی Configure Password برای تغییر کلمه عبور می باشد. وارد قسمت Configuration Management Network شوید و اینتر کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

همانطور که در مورد اهمیت استاتیک کردن آی پی برای ورود به هاست ESXI صحبت کردیم ، هم اکنون قصد داریم تا این تغییر را در این قسمت اعمال نماییم. وارد قسمت IPv4 Configuration شوید و اینتر کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

ابتدا گزینه سوم یعنی Set static IPv4 address and network configuration را انتخاب کنید. سپس در قسمت IPv4 Address یک آی پی استاتیک را وارد کنید. Subnet Mask و Default Gateway را بدون تغییر رها کنید و سپس اینتر کنید. همچنین اگر بخواهید می توانید از قسمت DNS Configuration که در صفحه اصلی تنظیمات قرار دارد ، برای تنظیم DNS استفاده کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

برای خروج از تنظیمات دکمه Esc را فشار دهید. پیغامی ظاهر می شود و در مورد ذخیره سازی یا عدم ذخیره سازی تغییرات انجام شده از شما تأیید می خواهد. با فشردن دکمه Y در صفحه کلید ، تغییرات را ذخیره کنید.

 

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

هم اکنون به صفحه اصلی کنسول ESXI باز می گردیم و مشاهده می کنیم که آی پی استاتیکی که تنظیم کرده ایم جایگزین آی پی DHCP شده است.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

هم اکنون مراحل نصب ESXI تکمیل شده است. اگر همه چیز را مطابق آموزش نصب ESXI پیش رفته باشید ، آماده هستید که از طریق مرورگر وارد محیط مدیریت هاست ها شوید. وقتی که از طریق مرورگر وارد محیط مدیریت ESXI شوید ، صفحه آغازین آن رنگ آبی دلنشینی دارد که در تصویر زیر مشاهده می کنید. نام کاربری و کلمه عبورتان را وارد کرده و بر روی دکمه Log in کلیک کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

تصویر زیر محیط اصلی VMware ESXI را به شما نشان می دهد. از طریق این پنل می توانید ماشین های مجازی تان را مدیریت کنید.

 

 

آموزش نصب ESXI

 

 

 

 

شرکت مهندسی رساتلکام ، ارائه دهنده ی خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات ، اعم از راه اندازی و اجرای تمامی سرویس های شبکه های کامپیوتری در تبریز و آذربایجان شرقی می باشد.

جهت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و نیاز به سیستم های ارتباطی و فناوری و تکنولوژی های وابسته از سال 92 مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات عصر شبکه برای رفع نیاز مشتریان و کاربران در زمینه IT در حال فعالیت بوده و اقدام به ارائه سرویس هایی از قبیل طراحی و راه اندازی شبکه ، لینک های وایرلس ، سیستم های امنیتی و نظارتی می نمود. طی سال های سپری شده و نیاز به تخصص بیشتر و همچنین ارائه خدمات تخصصی تر در زمینه فناوری اطلاعات این مجموعه در سال 98 با یاری خداوند متعال گسترش یافته و خدمات دیتاسنتر و بخش طراحی و توسعه نرم افزار را به فعالیت های خود افزوده و با ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت و اسناد کشور ، شرکت مهندسی انتقال داده فراموج رسا (رسا تلکام) متولد شد. هم اکنون اعضای تیم فنی رسا تلکام متشکل از مهندسان و متخصصین رشته های نرم افزار ، شبکه و امنیت بوده که دارای فعالیت های پژوهشی و کاربردی می باشند و همواره می کوشند با بروز کردن دانش فنی مجموعه، نیاز های کاربران و مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن مرتفع نمایند.

تبریز - پاستور جدید مابین تقاطع شریعتی و

طالقانی روبروی بانک رسالت پلاک30 طبقه4

35561134 -041