تست فلوک کابل شبکه چیست ؟
تست فلوک چیست ؟
تست فلوک کابل شبکه برای جلوگیری از آسیب های احتمالی و زیان مالی در هر شبکه اقدامی مهم به حساب می آید. بیشتر از هر جزء دیگر ، کابل شبکه کنترل و هدایت می شود که این کار احتمال آسیب دیدن آن را افزایش می دهد. در بعضی مواقع گاهأ مصرف کنندگان کابل شبکه برای صرفه جویی در هزینه از کابل شبکه با کیفیت پایین استفاده می کنند که این امر می تواند به پایین آمدن کیفیت کل پروژه بیانجامد.
بعد از کابل کشی یک شبکه کامپیوتری برای اطمینان از نحوه ی کابل کشی درست و بدون عیب و برای اطمینان از صحیح کار کردن شبکه و قطع نبودن کابل ها ، شبکه را به وسیله دستگاهی به نام دستگاه تست فلوک مورد آنالیز قرار می دهند. هر کدام از دستگاه های تست فلوک با توجه به کارخانه سازنده آن اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهد.
برای بررسی عملکرد لینک یا کانال و انواع کابل شبکه و فیبرنوری از دستگاه فلوک استفاده می شود. یکی از بهترین ابزار های اندازه گیری کیفیت و عیب یابی پسیو شبکه ، بی شک دستگاه تست فلوک می باشد.
انواع تست فلوک
به طور کلی تست فلوک در دو دسته زیر جای دارند.
- تست فلوک چنل Channel
- تست فلوک پرمننت Permanent
تست فلوک چنل چیست ؟
نمونه ساده تری از آزمایش کابل شبکه می باشد که ابتدا دو سر کابل شبکه راکیستون زده و با استفاده از پچ کورد کابل ها را به دستگاه متصل کرده و سپس تست فلوک آن انجام می گیرد.
انواع تست چنل کابل شبکه :
- تست چنل چهار کانکتوری
- تست چنل سه کانکتوری
- تست چنل دو کانکتوری
- تست چنل دو کانکتوری مرکز داده
تست فلوک پرمننت چیست ؟
نمونه کامل تری از تست فلوک چنل می باشد که این بار کابرل را کیستون زده و به وسیله ماژول های پرمننت که متعلق به خود تستر فلوک می باشد کابل را به دستگاه متصل کرده و شروع به انجام تست فلوک می کنیم.
انواع تست پرمننت کابل شبکه :
- تست پرمننت با سه اتصال دهنده
- تست پرمننت با دو اتصال دهنده
- تست پرمننت داده ی مرکزی با دو اتصال دهنده
مزایای تست فلوک
- توانایی تست انواع کابل های فیبرنوری
- اعلام خمیدگی بیش از حد یا کشیدگی کابل ها و محل دقیق آن ها
- گزارش قطعی اتصالات
- سرعت بالای تست
- مشخص نمودن متراژ دقیق کابل های شبکه فیبرنوری
- گزارش صحت عملکرد پچ پنل و پچ کورد ها
- اعلام وجود نویز در شبکه در صورت وجود
- افزایش 33 درصدی بازده شبکه پس از انجام تست
- هزینه پایین
- ارائه گراف رنگی
راهنمای گزارش تست فلوک :
برای درک گزارش تست فلوک لازم است پارامتر های مهم آن را بشناسید. در ادامه مهم ترین پارامتر های تست فلوک و کارایی هر کدام را مورد بررسی قرار می دهیم.
پارامتر Wire map : یکی از پارامتر های مهم ، Wire map است. این پارامتر برای بررسی مشکلات فیزیکی کابل شبکه استفاده می شود. پارامتر Wire map به صورت ارور و خطا عمل کرده و از این طریق اطلاع رسانی می کند.
پارامتر Propagation Delay : این پارامتر از زمانی نشان می دهد که برای انتقال یک سیگنال در نظر گرفته شده است. نحوه نمایش و اطلاع رسانی این پارامتر به صورت عددی است.
پارامتر Delay skew : این پارامتر باعث می شود که حالت استاندارد طول کابل بیشتر از 100 متر نباشد. این پارامتر رقمی بین 25 الی 30 ثانیه را نشان می دهد. در واقع این رقم نشان دهنده کمترین و بیشترین زمان ارسال سیگنال می باشد. یعنی کند ترین و سریع ترین شرایط توسط این پارامتر نشان داده می شود.
پس از تست فلوک چه اطلاعاتی به دست می آید ؟
- تست دقیق و کامل لایه فیزیکی شبکه شامل کابل ، کیستون پریز ، پچ پنل ، پچ کابل
- تایید اصلی یا غیر اصلی بودن تجهیزات پسیو شبکه
- استخراج متراژ دقیق کابل کشی ها
- گزارش اشکالات اتصالات پچ پنل و کیستون
- گزارش قطع بودن یا ضعیف بودن نحوه اتصال رشته های کابل به کیستون
- گزارش وجود نویز و محل دقیق آن در مسیر کابل کشی
- گزارش وجود کشش یا خمش بیش از حد و محل دقیق آن در مسیر کابل کشی
- گزارش میزان خلوص مس به کار رفته در کابل شبکه
- تست مقاومت و میزان رسانایی کابل