DNS سرور چیست و چگونه کار میکند؟
مفهوم و کاربرد DNS سرور چیست ؟ تبریز
سرور DNS مخفف عبارت Domain Name System بوده و یک نوع سرور نام است که نگهداری و پردازش نام دامنه های اینترنتی و جزئیات مربوط به آن را مدیریت می کند. به عبارت دیگر ، یک سرور DNS جز اصلی است که پروتکل DNS را اجرا می کند و سرویس های نام دامنه را به میزبان های وب و کاربران در یک شبکه مبتنی بر IP اختصاص می دهد.
سرور DNS یک پایگاه داده از نام های مختلف دامنه ، نام های شبکه ، میزبان های اینترنتی ، جزئیات DNS و سایر اطلاعات مربوطه را ذخیره می کند. اساسی ترین عملکرد DNS سرور این است که یک نام دامنه را به آدرس IP مربوط ترجمه کند.
DNS سرور چگونه کار می کند ؟
زمانی که شما در مرورگر خود rasatelecom.ir را وارد می کنید در ابتدا مرورگر سیستم شما به حافظه کش خود مراجعه می کند ، اگر IP متناظر وجود داشته باشد از همان استفاده می کند ، در غیر این صورت کارت شبکه سیستم شما به دنبال سرور های DNS می گردد. در این زمان ممکن است از چندین DNS سرور محلی عبور کند و جواب خود را دریافت نکند و وارد DNS سرور های گسترده تر مانند 5.5.5.5 گوگل شود ، در نظر داشته باشید که این عمل در مدت زمان کمی انجام می گیرد. در صورت دریافت نکردن جواب مناسب ، پیام خطا ظاهر می شود.
اگر پاسخ مناسب پیدا کند ، در واقع آدرس IP را دریافت کرده و با استفاده از آن آدرس قادر خواهد بود به سرور مدنظر متصل شده و تبادل اطلاعات انجام دهد و صفحه ای که مدنظر شماست را از دایرکتوری آن سرور دریافت کرده و به شما نمایش می دهد.
چگونه مرورگر ، وبسایت درست را پیدا می کند ؟ تبریز
زمانیکه نام سایت در Address Bar مرورگر تایپ می شود چندین عمل اتفاق می افتد تا سایت صحیح یافت و نمایش داده شود.
در ابتدا نام Domain برای آدرس IP سایت ترجمه می شود. با پیدا شدن سایت فایل صفحه ی وب لود شده و سایت نمایش داده می شود.
با وارد کردن URL در Address Bar مرورگر مراحل زیر صورت می گیرد.
- ابتدا مرورگر ، Cache خود را چک می کند تا IP متناسب با آدرس تایپ شده را بیابد . در صورتی که این IP وجود داشته باشد آن را Resolve کرده و سایت را نمایش می دهد.
- در صورتی که نام دامین Resolve نشود ، مرورگر فایل های هاست و رکورد های DNS را چک می کند.
- اگر رکوردی در فایل هاست نباشد مرورگر به دنبال سرور DNS پیش فرض می رود و در صورتی که مدخلی برای نام دامین وجود داشته باشد سایت مربوطه را نمایش می دهد.
- حال اگر سرور DNS رکوردی برای دامین نداشته باشد ، مرورگر به دنبال سرور در سایر نقاط دنیا می گردد و این کار از طریق ساختار سلسله مراتبی انجام می شود.
- اگر مرورگر نتوانست هیچ سایت DNS سروری را پیدا کند نام دامین Resolve نخواهد شد و خطای مربوطه به کاربر نمایش داده می شود.
مزایای DNS سرور چیست ؟
اصلی ترین مزیت سیستم DNS این است که استفاده از اینترنت را آسان می کند. زمانی که برای بازدید از سایت ها لازم باشد تا تمام آدرس های IP که می خواستیم به آن ها دسترسی داشته باشیم را حفظ کنیم. بسیار کار سنگین و دشواری می باشد.با استفاده از DNS دیگر نیازی به حفظ کردن این رشته اعداد نیست و برای دسته بندی ، بایگانی و کمک به موتور های جستجو مناسب است.
یکی دیگر از مزیت های DNS ثبات آن است. به دلایل مختلف ، ممکن است آدرس های IP تغییر کنند. بنابراین اگر می خواهید به یک وبسایت دسترسی پیدا کنید ، نه تنها باید آدرس IP را بدانید بلکه این اطلاعات نیز باید به روز باشد. سیستم DNS وظیفه دارد تا آدرس های IP را به روشی بسیار سریع و ثابت ، به روز کند و دسترسی ما به وبسایت ها را آسان کند.
DNS می تواند امنیت زیر ساخت را ارتقا ببخشد. همچنین می تواند به روزرسانی های ایمن پویا را فراهم کند. قابل اطمینان تر است و می تواند پیام ها را با هیچگونه خرابی به کاربران تحویل دهد. می تواند پروتکل های DNS ، مشخصات دقیق ساختار داده ها و مبادلات ارتباطی داده مورد استفاده در DNS را تعریف کند. DNS در واقع به عنوان نوعی توازن باز یا یک لایه اضافی امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع DNS سرور که به لود شدن صفحه وب کمک می کند :
DNS Recursor
Root Name Server
TLD Name Server
Authoritative Name Server