شبکه وایرلس (Wireless Network) چیست؟
همان طور که می دانید شبکه های کامپیوتری امروزی محدود به بستر کابلی نیستند. با گسترش روز افزون سیستم های کامپیوتری همراه نظیر لپ تاپ ، تبلت و گوشی های موبایل هوشمند ، نیاز به اتصال به شبکه روی بستر وایرلس نیز افزایش یافته است. لذا شبکه های سازمانی امروزی ترکیبی از بستر کابلی و بی سیم هستند.
در شبکه های وایرلس ، از امواج رادیویی برای ارسال و دریافت دیتا استفاده می شود و معمولاً یک اکسس پوینت بی سیم (Wireless Access Point) به عنوان نقطه اتصال در نظر گرفته شده و دستگاه ها و سیستم های کامپیوتری با استفاده از کارت شبکه وایرلس به آن وصل می شوند.
شبکه وایرلس چیست؟
شبکه های وایرلس (Wireless) ، شبکه های کامپیوتری هستند که اتصال آن ها بدون کابل انجام میشود. سیستم های بی سیم بر اساس امواج رادیویی کار میکنند و پیاده سازی آن ها در لایه فیزیکی ساختار شبکه انجام میشود.
شبکه بی سیم باعث میشود شرکت های بزرگ ، در زمینه کابل و کابل کشی ، هزینه ای صرف نکنند که در نوع خود هزینه قابل توجهی است.
مزایا و معایب شبکه های بی سیم
افزایش موبایلیتی : شبکه های بی سیم دسترسی به اطلاعات را به صورت بلا درنگ فراهم میکنند و نیازی به ثابت بودن در مکان خاصی نیست. کار تیمی بهتر و بالا تر رفتن کارایی عملیاتی از جمله مزایای آن در مقایسه با شبکه های سنتی است.
نصب سریع و سادگی : کاهش کابل کشی در شبکه های وایرلس ، هم ریسک خرابی فیزیکی را کم میکند و هم کار را ساده میکند. از طرفی به سرعت هم قابل پیاده سازی هستند.
دسترسی وسیع تر به شبکه : شبکه های وایرلس دسترسی به جاهایی را برایتان فراهم میکند که با شبکه های کابلی امکانش وجود ندارد.
انعطاف پذیری بیشتر : به هر حال در آینده نزدیک شما باید شبکه تان را تغییر داده یا آپدیت کنید. افزودن پیکربندی و آپدیت در شبکه های بی سیم راحت تر صورت می گیرد.
کاهش هزینه : شاید در ابتدا هزینه راه اندازی و پیکربندی شبکه بی سیم زیاد باشد اما در طول زمان خواهید دید که هم طول عمر بیشتر و هزینه کمتری دارد.
افزایش ارتقا پذیری : پیکربندی شبکه های بی سیم اگر به صورت حرفه ای انجام شود و تمام نیاز های برنامه ها در نظر گرفته شود ، به راحتی خواهید توانست بسته به نیاز سازمانی خود تغییرات و ارتقا ها را انجام دهید.
نمونه هایی از تجهیزات وایرلس
نمونه های معمولی از تجهیزات وایرلس یا بیسیم شامل موارد زیر است :
- تلفن های همراه و پیجر ها : تامین و ایجاد ارتباط برای برنامه های موبایل ، برای اهداف شخصی و تجاری
- سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) : اجازه میدهد تا رانندگان ، کاپیتان کشتی ها و خلبانان هواپیما ها ، موقعیت خود را در هر نقطه بیابند.
- لوازم جانبی کامپیوتر وایرلس : ماوس ، صفحه کلید و چاپگر میتوانند بیسیم به کامپیوتر متصل شوند.
- دستگاه های تلفن وایرلس : این ابزار ها ، دستگاه های محدودی هستند که نباید با تلفن های همراه اشتباه گرفته شوند.
- باکس های کنترل دستگاه های سرگرمی خانگی : کنترل های VCR و کنترل کانال تلویزیون هستند ؛ همچنین سیستم های صوتی Hi-Fi و گیرنده های پخش FM.
- درب بازکن اتوماتیک پارکینگ : یکی از قدیمی ترین دستگاه های وایرلس که در این ابزار معمولاً توسط فرکانس های رادیویی عمل میکند.
- رادیو های دو طرفه : این ابزار شامل خدمات رادیویی آماتور و شهروندی میباشد. همچنین ارتباطات تجاری ، دریایی و نظامی را شامل می شود.
- مانیتور های کودک : این دستگاه ها ، واحد های فرستنده / گیرنده رادیویی ساده با برد محدود هستند.
- تلویزیون ماهواره ای : به بیننده ها اجازه میدهد تقریباً در هر مکان برای انتخاب از میان صد ها کانال ، قدرت انتخاب داشته باشند.
- Wireless LANs یا Wireless Local Area Networks : انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان را به کاربران رایانه ای هدیه میدهد.
تجهیزات شبکه وایرلس
- آنتن wireless
- اکسس پوینت
- رادیو وایرلس
- انواع آنتن ها با برد های بلند
- آنتن های wireless با برد کوتاه
- رادیو های آنتن نقطه به نقطه
- انواع آنتن ها تمام جهته با برد بالا و قوی
- کارت ها و روتر ها
امنیت در شبکه های بی سیم
امنیت شبکه وایرلس ، فرآیند طراحی ، پیاده سازی و تامین امنیت در شبکه کامپیوتری بی سیم است. امنیت شبکه بی سیم زیر مجموعه امنیت شبکه است که امنیت را برای شبکه کامپیوتری وایرلس تامین میکند ، آن را امنیت وایرلس هم مینامند.
امنیت شبکه وایرلس از دسترسی غیر مجاز جلوگیری میکند و اغلب از طریق تامین امنیت سوئیچ و روتر فراهم میشود و به صورت پیش فرض رمز نگاری شده و از ارتباطات بی سیم ، حفاظت میشود و هکر ها نمیتوانند به محتوای بسته و ترافیک دسترسی پیدا کنند. سنسور های حفاظتی هم ادمین های شبکه را از دسترسی های غیر مجاز آگاه میسازد.
از جمله الگوریتم های رمز نگاری و استاندارد های رایج در تامین امنیت شبکه بی سیم ، Wireless Protected Access یا WPA و Wired Equivalent Policy یا WEP است.
البته اقدامات دیگری که در ادامه به آن ها اشاره شده است در تامین امنیت شبکه وایرلس بسیار مهم و ضروری می باشند :
- تغییر دادن نام پیش فرض دستگاه یعنی نام SSID و اجتناب از استفاده از نام ساده و قابل حدس
- تغییر دادن پسوورد اولیه دستگاه و استفاده از پسوورد های پیچیده و مناسب
- خاموش کردن دسترسی های ریموت
- فعال کردن قابلیت رمز گذاری دیتا در دستگاه
- Log Out شدن از دستگاه پس از اعمال تنظیمات
- آپدیت کردن دستگاه
شرکت مهندسی رساتلکام ، ارائه دهنده ی خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات ، اعم از راه اندازی و اجرای تمامی سرویس های شبکه های کامپیوتری در تبریز می باشد.
جهت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.