رساتلکام

ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات

sorat

سرعت

degat

دقت

amniyat

امنیت

head3
head2
head1
head4
head5
head6

پروتکل FTP چیست؟

 

 

پروتکل FTP چیست؟

 

 

اگر برنامه نویس و یا وب مستر باشید ، بدون شک FTP را زیاد شنیده اید اما شاید هیچ وقت به دنبال پیدا کردن معنی و کاربرد آن نبوده اید. FTP یا File Transfer Protocol یک پروتکل است که در سال ۱۹۷۱ در بستر اینترنت توسعه یافت. این پروتکل یکی از پرکاربردترین و قدیمی‌ ترین پروتکل‌ های اینترنت است. در این مقاله قصد داریم تا پروتکل FTP را به طور کلی بررسی کنیم. پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

 

پروتکل انتقال فایل یا FTP چیست؟

 

روتکل FTP مخفف عبارت File Transfer Protocol یک پروتکل استاندارد شبکه برای انتقال فایل از یک هاست به هاست دیگر است. از این پروتکل برای آپلود صفحات وب و سایر اسناد میان سرور ها استفاده می شود. معماری این پروتکل Client Server بوده و اتصال داده و کنترلی را به صورت مجزا بین FTP سرور و سرویس گیرنده برقرار می کند.

 

 

پروتکل انتقال فایل یا FTP چیست؟

 

 

روتکل FTP ، اولین تلاش انجام شده برای‌ ایجاد یک استاندارد به منظور مبادله فایل بر روی شبکه های مبتنی بر پروتکل TCP/IP بوده است که از اوایل سال ۱۹۷۰ مطرح و مشخصات استاندارد آن طی RFC 959 در اکتبر سال ۱۹۸۵ ارائه گردید. به منظور ارسال امن داده ها می توانید از پروتکل SSH File Transfer Protocol استفاده  نمایید.

 

بسیاری از کارشناسان عرصه ی اینترنت اعتقاد دارند که اینترنت گسترش و  عمومیت خود را مدیون سرویس وب می باشد. فرض کنید که وب سرویس را از اینترنت حذف کنیم. در صورت تحقق چنین شرایطی ،  یکی از عملیاتی که کاربران می توانند انجام دهند دریافت داده ، فایل های صوتی تصویری و سایر نمونه فایل های دیگر با استفاده از پروتکل انتقال فایل یا به اختصار FTP است.

 

کاربرد پروتکل FTP

 

 

کاربرد پروتکل FTP

 

 

یکی از مهم ترین نیاز ها در دنیای تکنولوژی و پس از پیدایش کامپیوتر ها انتقال اطلاعات و فایل بین دستگاه های مختلف بود. در ابتدا برای این انتقال از دیسک هایی مانند فلاپی استفاده می شد که زمان بر و هم هزینه بر بود. سپس پروتکل FTP جهت بهبود رفع نیاز انتقال فایل با حجم های بالا ارایه شد. به زبان ساده اگر بیان کنیم FTP پایه و اساس دانلود و آپلود محسوب میشود.

 

به طور کلی می توان گفت FTP در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  • فراهم کردن شرایط دانلود از یک سیستم

 

  • فراهم کردم شرایط آپلود بر روی سیستم

 

  • حذف یا ایجاد دایرکتوری بر روی سیستم

 

  • تهیه گزارش از فایل هایی که بر روی سیستم موجود است

 

  • جستجو کردن بین دایرکتوری های سیستم

 

  • تغییر نام فایل ، جابجایی یا حذف فایل از سیستم

 

روش های استفاده از پروتکل FTP

 

 

روش های استفاده از پروتکل FTP

 

 

 ♦  استقاده از خط فرمان ( command line )

 

این روش با توجه به عدم وجود محیط گرافیکی و استفاده از کد های دستوری جهت برقراری ارتباط در بین کاربر ها محبوبیتی ندارد و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. ابزار مورد نیاز جهت استفاده از این روش در ویندوز محیط CMD ودر لینوکس Terminal می باشد.

 

 ♦  استفاده از مرورگر

 

در این روش با وارد کردن آدرس FTP سرور در قسمت آدرس بار مرورگر ، با یک صفحه ی لاگین مواجه خواهید شد که با دسترسی های مربوط به یوزر خود میتوانید متصل شوید و اطلاعات موجود در فضای مورد نظر را مشاهده کنید و اقدام به انتقال و تبادل فایل ها نمایید. این پروتکل در همه ی مرورگر ها پشتیبانی می شود.

 

 ♦  استفاده از نرم افزار ( FTP client )

 

 

روش سوم استفاده از نرم‌ افزار های سرویس‌ دهنده FTP مانند CuteFTP ، Cyberduck ، filezilla است. با استفاده از این نرم افزار ها میتوان از طریق پروتکل FTP به سرور مد نظر با اطلاعات یوزر خود جهت انتقال فایل متصل شد. مهم ترین ویژگی این نرم افزار ها رابط کاربری آنهاست که با توجه به گرافیکی بودن محبوبیت زیادی بین کاربران دارند.

 

 

منظور از FTP Client و FTP Server چیست؟

 

 

منظور از FTP Client و FTP Server چیست؟

 

 

استفاده از پروتکل FTP به منظور انتقال فایل‌ ها به یک سیستم دیگر ، نیازمند دو پیش نیاز اصلی می‌باشد. این پیش نیاز ها عبارتند از :

 

FTP Client : برای استفاده از FTP به منظور انتقال فایل ها ، باید از نرم افزار‌ های مخصوص FTP استفاده کنید. این نرم افزار ها به صورت گرافیکی هستند.

 

FTP Server : برای اینکه بتوانیم از این پروتکل استفاده کنیم باید نرم افزاری تحت عنوان FTP Server را بر روی سرور و یا سیستمی که قصد داریم از آن به عنوان سرور استفاده کنیم ، نصب کنیم. این نرم افزار وظیفه برقراری ارتباط با کلاینت و پردازش دستورات ارسالی از سمت آن به سرور را دارد.

 

جمع بندی

 

پروتکل FTP وظیفه انتقال فایل‌ ها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر را برعهده دارد. این پروتکل با هدف ارائه روشی استاندارد برای انتقال فایل در شبکه ای کوچک از کامپیوتر ها ایجاد شد. از این پروتکل برای انتقال فایل‌ ها بین حساب‌ های یک کامپیوتر ، بین دو کامپیوتر مختلف و… در یک شبکه استفاده می‌ شود.

 

 

 

شرکت مهندسی رساتلکام ، ارائه دهنده ی خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات ، اعم از راه اندازی و اجرای تمامی سرویس های شبکه های کامپیوتری در آذربایجان شرقی و تبریز می باشد.

 

جهت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و نیاز به سیستم های ارتباطی و فناوری و تکنولوژی های وابسته از سال 92 مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات عصر شبکه برای رفع نیاز مشتریان و کاربران در زمینه IT در حال فعالیت بوده و اقدام به ارائه سرویس هایی از قبیل طراحی و راه اندازی شبکه ، لینک های وایرلس ، سیستم های امنیتی و نظارتی می نمود. طی سال های سپری شده و نیاز به تخصص بیشتر و همچنین ارائه خدمات تخصصی تر در زمینه فناوری اطلاعات این مجموعه در سال 98 با یاری خداوند متعال گسترش یافته و خدمات دیتاسنتر و بخش طراحی و توسعه نرم افزار را به فعالیت های خود افزوده و با ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت و اسناد کشور ، شرکت مهندسی انتقال داده فراموج رسا (رسا تلکام) متولد شد. هم اکنون اعضای تیم فنی رسا تلکام متشکل از مهندسان و متخصصین رشته های نرم افزار ، شبکه و امنیت بوده که دارای فعالیت های پژوهشی و کاربردی می باشند و همواره می کوشند با بروز کردن دانش فنی مجموعه، نیاز های کاربران و مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن مرتفع نمایند.

تبریز - پاستور جدید مابین تقاطع شریعتی و

طالقانی روبروی بانک رسالت پلاک30 طبقه4

35561134 -041