رساتلکام

ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات

sorat

سرعت

degat

دقت

amniyat

امنیت

head3
head2
head1
head4
head5
head6

تغییرات بسیار مهم در سیستم عامل میکروتیک RouterOS v7.1

در این مطلب آموزشی قصد داریم مهمترین تغییرات سیستم عامل جدید میکروتیک، یعنی ورژن 7.1 رو با هم بررسی کنیم:

شرکت میکروتیک اخیرا” جدیدترین ورژن سیستم عامل RouterOS یعنی ورژن 7.1 رو در سایت خودش قرار داده،ولی بهتره قبل از اینکه تجهیزات خودتون رو به این نسخه ارتقاع بدین مهمترین تغییرات اون رو بدونین.

اولین و مهمترین ویژگی این ورژن بروزرسانی هسته لینوکس به ورژن 5.6 می باشد و با استفاده از این امر بسیاری از سخت افزار ها و ویژگی های جدید شبکه در این نسخه قابل استفاده هستند.

برای مثال می توان به قابلیت های ZeroTier, WireGuard اشاره کرد که در این نسخه قابل پیاده سازی می باشد. همچنین با استفاده از هسته جدید بسیاری از ویژگی های سخت افزاری جدید به میکروتیک اضافه خواهند شد.

  در این نسخه تغییرات اساسی در خصوص مباحث پروتکل های مسیریابی ماننده OSPF و BGP شکل گرفته اند و شاهد تغیرات در بخش IPv6 و MPLS هستیم و ویژگی هایی مانند VXLAN نیز به این نسخه اضافه شده اند.

یکی دیگر از مهمترین تغییرات در بخش User Manager می باشد که سعی داریم در این پست تغییرات رو بررسی کنیم.

تغییرات مهم در ویژگی User Manager :

در ورژن جدید RouterOS ویژگی User Manager قدیمی حذف شده و نسخه جدید جایگزین شده است.به طوری که می توانید از محیط Winbox تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید و ویژگی های مهم دیگری در مورد مدیریت کاربران به آن اضافه شده است که کاملا با نسخه قبلی متفاوت است.

در بررسی هایی که همکاران ما بر روی ورژن جدید انجام دادن متوجه برخی تغییرات اساسی و مهم در قسمت User Manager و Hotspot میکروتیک شدن که با هم اونها رو بررسی می کنیم:

Hotspot یکی از ویژگی های مهم برای کنترل مصرف اینترنت کاربران در شبکه ها می باشد که توسط میکروتیک قابل پیاده سازی است. اگر شما در شبکه داخلی خود بر روی میکروتیک سرویس هات اسپات را راه اندازی کرده باشید احتمالا از ویژگی User Managerبرای مدیریت کاربران در شبکه استفاده می کنید.

در ورژن های قبلی بعد از نصب پکیج User Manager بر روی روتر برای دسترسی به پنل مدیریت از دو روش خط فرمان و از طریق وب بصورت های زیر دسترسی داشتید:

http://x.x.x.x/userman

tool user-manager/

ولی در ورژن جدید RouterOS  قسمت مدیریت User Manager فقط از طریق winbox می باشد و برای دسترسی که تنظیمات وب آدرس جدید  http://x.x.x.x/um می باشد که تنها پنل کاربران با استفاده از اطلاعات کاربری شخصی قابل مشاهده میباشد و تنظیمات مدیریت پروفایل ها و اعمال محدودیت به کاربران از طریق winbox می باشد.

همچنین دسترسی به تنظیمات User Manager از طریق خط فرمان تغییر کرده و آدرس جدید بصورت زیر می باشد:

user-manager/

استفاده از User Manager در ورژن 7.1

در بررسی های انجام شده بر روی ویژگی های جدید متوجه شدیم اگر در ورژن های قبلی یعنی نسخه های Routeros 6.X از ویژگی هات سپات و User Manager استفاده می کردید اگر روتر خودتون رو به ورژن 7.1 بروزرسانی کنید تمامی اطلاعات موجود در بخش User Manager از بین خواهد رفت و حتی با استفاده از Backup و export هم امکان بازیابی و برگشت اطلاعات کاربران وجود ندارد.

یکی از دلایل این امر تغییر آدرس مدیریت User Manager در خط فرمان می باشد:

tool user- manager/

user-manager/

در هنگام بازگشت اطلاعات توسط export چون مسیر تغییر کرده است اطلاعات در خط فرمان قابل فهم برای دستگاه نمی باشد!!!

همچنین در بازیابی اطلاعات در حال Restore فایل بک آپ نیز ناموفق بوده و هیچ یک از اطلاعات کاربران بازیابی نشد.

البته قابل ذکر است ویژگی های جدید ،مانند مشاهده میزان مصرف توسط خود کاربر از طریق وب میسر شده و یا اتصال سیستم اکانتینگ به سیستم پرداخت Paypal و شارژ حساب توسط کاربر اشاره کرد.توصیه می شود حتما قبل از بروزرسانی دستگاه های خود به ورژن 7.1  از تنظیمات دستگاه بک آپ و فایل export تهیه کنید.

می توایند بروشور اصلی این نسخه از سیستم عامل را که میکروتیک منتشر کرده است دانلود نمائید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و نیاز به سیستم های ارتباطی و فناوری و تکنولوژی های وابسته از سال 92 مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات عصر شبکه برای رفع نیاز مشتریان و کاربران در زمینه IT در حال فعالیت بوده و اقدام به ارائه سرویس هایی از قبیل طراحی و راه اندازی شبکه ، لینک های وایرلس ، سیستم های امنیتی و نظارتی می نمود. طی سال های سپری شده و نیاز به تخصص بیشتر و همچنین ارائه خدمات تخصصی تر در زمینه فناوری اطلاعات این مجموعه در سال 98 با یاری خداوند متعال گسترش یافته و خدمات دیتاسنتر و بخش طراحی و توسعه نرم افزار را به فعالیت های خود افزوده و با ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت و اسناد کشور ، شرکت مهندسی انتقال داده فراموج رسا (رسا تلکام) متولد شد. هم اکنون اعضای تیم فنی رسا تلکام متشکل از مهندسان و متخصصین رشته های نرم افزار ، شبکه و امنیت بوده که دارای فعالیت های پژوهشی و کاربردی می باشند و همواره می کوشند با بروز کردن دانش فنی مجموعه، نیاز های کاربران و مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن مرتفع نمایند.

تبریز - پاستور جدید مابین تقاطع شریعتی و

طالقانی روبروی بانک رسالت پلاک30 طبقه4

35561134 -041