رساتلکام

ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات

sorat

سرعت

degat

دقت

amniyat

امنیت

head3
head2
head1
head4
head5
head6

Port Forwarding چیست؟

 

 

Port Forwarding چیست؟

 

 

Port Forwarding که یکی از ابزار های کاربردی سرویس NAT می باشد درخواست های دریافتی از شبکه های خارجی را به مقصد مشخص شده در شبه داخلی هدایت میکند این سرویس میتواند کاربرد های فراوانی در شبکه داشته باشد ولی یکی از بارزترین و پرکاربردترین مصارف این ابزار دسترسی از راه دور به سیستم های کامپیوتری یا همان Remote Desktop می باشد.

 

همان طور که میدانید امروزه با سرویس هایی از قبیل Team Viewer و برخی سرویس های رایگان دیگر شما به راحتی امکان اتصال و دسترسی به هر سیستمی در هر جای دنیا به صورت Remote را دارید که با استفاده از این امکانات Port forwarding دیگری نیازی به استفاده از ابزار ها و نرم افزار های جانبی نخواهد بود.

 

پورت چیست؟

 

در شبکه یک پورت یک Dock خاص است که با یک آدرس شناخته می‌شود و می‌ توان از طریق این پورت داده‌ ها را برای ایجاد ارتباط بین دو دستگاه هدایت کرد. هر پورت عدد مشخصی از 0 تا 65535 دارد ، بنابراین داده‌ ها دقیقا می‌دانند که وقتی به مقصد رسیدند کجا باید بروند. در ادامه چند پورت اشتراکی اختصال داده شده توسط سازمان استاندارد Internet Assigned Numbers Authority آورده شده است.

 

  • 20 = File Transfer Protocol (FTP)

 

  • 21 = File Transfer Protocol (FTP)

 

  • 22 = Secure Shell (SSH)

 

  • 25 = Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)

 

  • 53 = Domain Name System (DNS)

 

  • 80 = Hypertext Transfer Protocol (HTTP)

 

  • 110 = Post Office Protocol v3 (POP3)

 

  • 143 = Internet Message Access Port (IMAP)

 

  • 443 = Hypertext Transfer Protocol over TLS/SSL (HTTPS)

 

به عنوان مثال ، ایمیلی که از پورت ۱۱۰ مودم خود ارسال می‌کنید ، هنگامی که از طریق اینترنت انتقال پیدا می‌کند از طریق چند هاب یا پرش خود را به مقصد می‌رساند. بعد از طریق روتر شبکه عبور می‌ کند و به پورت ۱۱۰ هدایت می‌شود تا اینکه رسما توسط سرویس گیرنده ایمیل دریافت می‌شود.

 

Port Forwarding چیست؟

 

 

Port Forwarding چیست؟

 

 

port forwarding یک تکنیک است که به دستگاه های خارجی اجازه  می دهد به سایر سرویس های کامپیوتری شما که به شبکه داخلی متصل است دسترسی داشته باشد. این کار را با مپینگ یک پورت خارجی به یک آدرس IP و پورت داخلی انجام می شود.

 

به طور خلاصه ، port forwarding یک فرایندی است که به شما این امکان را می دهد که ترافیک شبکه خود را از طریق شماره پورت مورد نظر خود ارسال کنید و آن را برای دیگران در شبکه محلی یا اینترنت در دسترس قرار دهید.

 

port forwarding با پنهان نگه داشتن IP  داخلی شما از سایرین ، امنیت شما را در شبکه حفظ می کند. البته یک سری ریسک ها همچنان وجود دارد ، مثل این که با راه اندازی port forwarding ، ورودی هایی از سطح گسترده ای از اینترنت به IP داخلی شما میرسد و ممکن است یک شخص غیر قابل اعتماد پروتکل port forwarding شما را پیدا کند و اطلاعات شما را به سرقت ببرد.

 

یک شبکه خصوصی ( Private LAN ) می‌تواند شبکه بی‌ سیم خانگی شما ، شبکه بی‌ سیم اداری‌ تان و یا حتی اینترنت بی‌ سیم رایگان یک کافی‌ شاپ باشد. همچنین شبکه‌ ای نیاز به یک پسوورد و یا مکانیسم تائید هویت برای اتصال دارد. پس از اتصال ، به دستگاه شما ( لپ‌تاپ ، تلفن همراه ، تبلت و غیره ) یک آدرس IP از طریق پروسه‌ ای به نام DHCP ( پروتکل پیکربندی پویای Host ) اختصاص داده می‌شود. این IP آدرس در شبکه منحصراً متعلق به دستگاه شماست و روتر از طریق آن دستگاه شما را شناسایی می‌کند.

 

وقتی شما می‌خواهید به اینترنت وصل شوید ، مثلاً برای چک کردن ایمیل‌ ها ، گشت‌ و گذار در شبکه‌ های اجتماعی و یا دسترسی به فضای ذخیره‌ سازی ابری ، درخواست اتصال شما برای روتر فرستاده می‌شود. این درخواست شامل اطلاعاتی مانند IP آدرس شما و پورت مربوطه است. در این اتصال دستگاه شما میزبان ( Host ) و یا منبع ( Source ) می باشد. سپس روتر درخواست شما را پردازش کرده و IP دستگاه و شماره پورت را با IP Public و پورت مربوطه جایگزین می‌کند. بعد از جایگزینی IP و شماره پورت ، روتر درخواست شما را برای مقصد ارسال ( Forward ) می‌کند.

 

یک نکته مهم در ارسال این درخواست اتصال وجود دارد : روتر باید به یاد داشته باشد که چگونه IP آدرس و پورت دستگاه شما را تغییر داده است. اینجا جایی است که NAT وارد بازی می‌شود. جدول‌ های NAT اطلاعات مربوط به مسیر هایی که در طول ایجاد اتصال ساخته‌ شده‌ اند را ذخیره می‌کنند.

 

برخی از کاربرد های Port Forwarding

 

 

برخی از کاربرد های Port Forwarding

 

 

Backups : به فایل ها ، سرور ها و هارد ها و پشتیبان ها از طریق اینترنت از همه جا با یک احراز هویت مناسب و استفاده از Port Forwarding میتوان به این منابع دسترسی پیدا کرد.

 

Virtual Desktops : امروزه همه کامپیوتر ها به صورت محلی نگهداری نمی شوند. در مقیاس های بزرگ مثل بیمارستان ها و دانشگاه ها ، دسکتاپ کامپیوتر ها به طور موثر در محیط های ابری ذخیره و نگهداری می شوند. به واسطه Port Forwarding این قابلیت در اختیار کاربران قرار می گیرد تا به محیط دسکتاپ مجازی شخصی خود ( VDI ) وارد شوند.

 

CCTV And Security : به واسطه Port Forwarding می توانید نظارت و مانیتورینگ دوربین های امنیتی را از طریق اینترنت و راه دور انجام دهید و می توانید به سیستم های امنیتی کسب و کار یا محیط های مسکونی به راحتی و از هر مکانی دسترسی داشته باشید.

 

Game Servers :  فقط برای مصارف کسب و کار Port Forwarding مورد استفاده قرار نمی گیرد. یکی از محبوب ترین استفاده های Port forwarding در بازی ها می باشد و از آن برای میزبانی سرور های بازی خصوصی بهره مند می شوند.

 

Remote Desktop : به واسطه Port forwarding و استفاده از Remote Desktop می توانید از راه دور به کامپیوتر خود دسترسی داشته باشید.

 

 

 

شرکت مهندسی رساتلکام ، ارائه دهنده ی خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات ، اعم از راه اندازی و اجرای تمامی سرویس های شبکه های کامپیوتری در آذربایجان شرقی و تبریز می باشد.

 

جهت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و نیاز به سیستم های ارتباطی و فناوری و تکنولوژی های وابسته از سال 92 مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات عصر شبکه برای رفع نیاز مشتریان و کاربران در زمینه IT در حال فعالیت بوده و اقدام به ارائه سرویس هایی از قبیل طراحی و راه اندازی شبکه ، لینک های وایرلس ، سیستم های امنیتی و نظارتی می نمود. طی سال های سپری شده و نیاز به تخصص بیشتر و همچنین ارائه خدمات تخصصی تر در زمینه فناوری اطلاعات این مجموعه در سال 98 با یاری خداوند متعال گسترش یافته و خدمات دیتاسنتر و بخش طراحی و توسعه نرم افزار را به فعالیت های خود افزوده و با ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت و اسناد کشور ، شرکت مهندسی انتقال داده فراموج رسا (رسا تلکام) متولد شد. هم اکنون اعضای تیم فنی رسا تلکام متشکل از مهندسان و متخصصین رشته های نرم افزار ، شبکه و امنیت بوده که دارای فعالیت های پژوهشی و کاربردی می باشند و همواره می کوشند با بروز کردن دانش فنی مجموعه، نیاز های کاربران و مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن مرتفع نمایند.

تبریز - پاستور جدید مابین تقاطع شریعتی و

طالقانی روبروی بانک رسالت پلاک30 طبقه4

35561134 -041